EGYÉNI ÖNFEJLESZTÉS

egyéni önfejlesztés

Az egyéni önfejlesztő folyamattal azok számára igyekszem segítséget nyújtani, akik közelebb szeretnének kerülni külső és belső erőforrásaikhoz, ezáltal támogatva hétköznapi és szakmai kiteljesedésüket. A közvetlen környezetünkben felmerülő problémák azok a feladataink, melyek szorosan összefüggésben vannak fejlődésünk lehetőségével. Az egyéni folyamat a legalkalmasabb megoldás arra, ha igazán a mélyre szeretnénk ásni, segítve önmagunkhoz és környezetünkhöz való kapcsolódásunkat. Ehhez új erőforrásokra van szükségünk, melyek valójában bennünk vannak, csak nem férünk hozzájuk. EGYÉNI ÖNFEJLESZTÉS

Az önfejlesztésünk lényegét tapasztalhassuk pusztán azzal, hogy megkeressük kialakulásának valódi okát. Hogy miért mondom azt, hogy valódi? Mivel valamely működésünk és tapasztalatunk bene tart minket elakadásunkban, ezért nagy valószínűséggel nem látjuk tisztán annak kialakulásának okát, mint ahogy megszüntetésének útját sem. 

Ezek gyakran összefüggésben vannak azzal, hogy hogyan éljük meg érzéseinket. Amikor érzéseinket nem merjük tisztán megjeleníteni, és képviselni azt, akkor olyan torzításokat hoznunk létre, melynek fenntartása folyamatos energiát emészt fel. Legyen ez akár a múlt fájdalmainak feldolgozatlansága csakúgy, mint a jelenben felmerülő folyamatos menekülésünk. EGYÉNI ÖNFEJLESZTÉS

A belső harcosunkat keressük. Ha a belső harcosunk a helyén van, akkor nincs szükségünk a rutin és a sémáink által megtartott biztonsági kapaszkodókra. Lesz bátorságunk megkérdőjelezni működésünket, hibázni, szembe fordulni dogmáinkkal, képviselni magunkat, benne maradni kínos szituációkban, nyitni új utak felé, vagy épp kilépni a bizonytalanságba. A belső harcosunk az a valódi énünk, mely képviselni legbensőbb vágyainkat, és nem csak azt, amit gyakorta kivetítünk.

Mindig magunkból érdemes kiindulnunk. Tisztán láthatok, ha tisztán látom magam. Kapcsolódhatok, ha képes vagyok magamhoz kapcsolódni. Szerethetek, ha magamat is el tudom fogadni. Élhetek szabadon, ha a környezetemet is szabadon hagyom. Ez a támogató folyamataim alapszemlélete.

Az alábbiakban lássunk néhány gondolatot, melyek érintésével juthatunk el a megoldásokhoz.

– kapcsolódásaink: önmagunkhoz, máshoz

– önértékelés, énképviselet

– érzéseik megélése, megjelenítése

– hatásuk, ráhatásunk

– álarcaink, díszletünk

– önkép – önvaló kapcsolata (amit gondolunk magunkról – amik valójában vagyunk)

– hol, miben van az erőnk

– honnan, miből töltekezünk

– gyengeségünk az erőnk /mint erőforrás/

Nem gondolom, hogy mindenki számára én vagyok a megfelelő támogató. Így az első találkozás annak feltérképezéséről szól, hogy tudunk-e együttműködni úgy, hogy megvalósulhasson a kívánt cél elérése.

Csoportos Önfejlesztés
Csoportos Önfejlesztés
Business Coaching
vállalkozásfejlesztés
Test-Tudat Központ Események
TEST TUDAT KÖZPONT ESEMÉNYNAPTÁR