hogyan dolgozik a coach

hogyan?

A szemléletem egyik legfontosabb eleme, hogy én is úton legyek. A saját utamon, amit én választok és/vagy teremtek. Mivel a tanulói közeg megteremtése a feladatom, így nem korlátozhatom azt jól bevált technikákkal. A tapasztalatok fontosak, de nem kapaszkodhatom csak azokba, fő eszközöm a jelenlétem megtartása. Az, hogy alkalmassá tegyem magam a kapcsolódásra, a jelenben felvillanó történések, intuíciók elérésére. Az itt is most –ban, minden megjelenik, így felemelkedésünk lehetősége csakúgy, mint a bukásunké. Hogyan Dolgozik a Coach

Sokszor keressük a könnyebb utat, de gyakran nem az visz előre minket. Igyekszem nyitottan, kapaszkodóktól mentesen beleengedni magamat a folyamatba, így bármit használhatok eszközként is, és a már használt technikák újraértelmezési lehetősége is megmarad. Hogyan Dolgozik a Coach

A tervezés adhat egy irányt, de nyitottnak kell maradnom annak módosítására –közösen egyeztetve- vagy megjelenő új irány kibontakozási lehetőségére. Gyakorlatilag minden folyamatban eszköztelenül engedem bele magam, és ha megjelenik bármi új, vagy akár már a múltban használt módszer villan be, az életre keltem, igyekezve mindig az adott helyzetnek megfelelően.

 A szervezetfejlesztésben

Nem rendelkezem és –és nem is fogok- előre gyártott és keretezett képzési metodikával, mivel nem szeretném sem a céget, sem magamat megfosztani az jelenlegi helyzet közös elemzésének lehetőségétől. A kijárt utak biztonságosak, de nem rejlik bennük a meghaladás lehetősége. Mivel minden cég és minden ember egyedi, így az igényeket figyelembe véve, közösen határozzuk meg a fejlesztés irányát.

A személyes közelség transzparenciájában hiszek. Nem gondolom, hogy mindenkinek tudok segíteni, de azt igen, hogy egy tiszta, őszinte teret létrehozva együttműködésünk csakúgy támogathat minket, mint az elköszönésünk. Az első beszélgetés alkalmával kiderül, hogy van-e dolgunk egymással.

Hiszek a megújulás lehetőségében és abban, hogy csak képességeink töredékét használjuk. Itt a gondolkozásunk nem segít.

Chi Kung Miért Test-Tudat?
miért?
Kinek ajánlom a személyiségfejlesztést
kinek?
EGYÉNI ÖNFEJLESZTÉS
EGYÉNI ÖNFEJLESZTÉS
Business Coaching
VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉS
Csoportos Önfejlesztés
CSOPORTOS ÖNFEJLESZTÉS

Az Önfejlesztés vagy Személyiségfejlesztés mindenki számára hasznos, hiszen közelebb hozhat minket magunkhoz, önmagunk megismeréséhez. Ebben tud a test tudat központ is.