Helyzetben – Test Tudat Blog

Helyzetben

Helyzetben

A nehéz helyzetek nem csak megpróbáltatást –fájdalmat, félelmet, bizonytalanságot-, hanem lehetőséget, új erőforrást is hoznak. Kimozdítanak minket a megszokott működésünkből. Ha mindezt hagyjuk és beleengedjük magunkat, megannyi lehetőséget teremt számunkra, mely megállásra, kérdésre, felismerésre, önreflexióra és szembenézésre adhat teret.

Amikor valamit bezárunk, egyben nyitunk is más felé. Amikor nincs lehetőség kifelé tevékenykednünk, elindulhatunk befelé.

Az új helyzet, új lehetőségeket teremt. A legrosszabb, amit tehetünk, hogy a régi helyzetnek megfelelően alakítjuk dolgainkat, mellőzve a kialakult szituáció tanulságát.

Ha valamit nem oldottunk meg, az időről-időre visszatér. Legyen ez bármely történés -vagy lelki állapot-, melynek folyamatosan ismétlése jelzi számunkra azt, hogy működésünk újrateremti ezeket.

A jelen helyzetünk mindig a legmegfelelőbb kiindulási lehetőség, mivel itt és most minden megjelenik, amivel dolgunk van. Néha fájdalmas ezt beengednünk.
A legfontosabb a saját felelősségünk vizsgálata, mely olykor rejtve, de mindig megjelenik.

Beteglátogatás egy családon belül:

„-Mit mondtál neki? Miután beszéltetek elkezdett enni és inni.

-Csak azt ami történni fog, ha így marad az állapota.

-Számtalanszor mondtam már neki. Kérleltem, de semmi hatás.

-Elvetted az erejét. Nem hagytad meg a döntési lehetőségét.

-Azzal, hogy meg akarom menteni?

-Igen. El tudod engedni?

Csend…

-Az ő élete, miért ne dönthetne másként?”

Ambruzs Szabolcs

Jelenleg a harcművészeti foglalkozások, valamint a tanácsadó tevékenységeink is online térben történnek. www.testtudatkoz.hu