Belső harcaink

Belső harcaink

Belső harcaink

Ha csak a külső ingerek határozzák meg lelkiállapotunkat és ezeket folyamatosan minősítjük, akkor mindennapjainkat jó és rossz között vergődve, faltól-falig csapódva éljük meg. Kiszolgáltatva magunkat az emberek, helyzetek, valamint a hírek erejének. Ezekkel való szembesülésünk elkerülhetetlen, többször hétköznapi küzdelmeink közben nem vesszük észre, hogy a fő ellenségünk nem kívül van, hanem belül.

Ezek a gondolataink! A legfőbb harcunk ezek helyretétele, mivel lelki állóképességünk hiányában vagy a múlt történései megismétlődésétől, vagy a jövőbe vetített –sokszor mások által hallott- fikciók eljövetelétől rettegünk. Így, mellőzzük a jelent, az itt és most -ot. Igen, bármi megtörténhet.
De hol vagyunk mi eközben?

Mi lesz ha…? Nem tudjuk. A tudatlanságunk elkezd minket feszíteni, így elkezdődik a pozitív, vagy a negatív dolgok előrevetítése. Ezzel az a fő probléma, hogy mindkét esetben mellőzzük a jelent, mely gyökere a jövők alakulásának.

A múlt, a jelen és a jövő energiája itt és most megjelenik. Csak a jelenre van aktív ráhatásunk. Rettentően kártékony számunkra, amikor jelenlétünket figyelmen kívül hagyva, kapaszkodunk egy általunk elképzelt –pozitív vagy negatív- képbe, így mellőzve azt, ami valójában van.

Mi volt? Nincs vele dolgunk. De ha múltuk időről-időre kísért minket, szennyezi jelenünket, akkor mégis.

Mi lesz? Nincs vele dolgunk. Viszont ha hiányzik a helyes irányvételünk, jelenlegi tevékenységünk nem éri el célját.

Nem a múlt és a jövő teljes kizárása a cél, hanem a tisztán látás. Így észrevehetem dolgaim ismétlését, kereshetem kialakulásának okát, hogy megjelenhessen megszüntetésének útja.
A jövőnket itt és most írjuk. A túlzott agyalás -függetlenül annak irányától- nem segít. Ha észrevesszük ezt, figyelmünket visszahozhatjuk a jelen pillanatba, így juttatva erőnkhöz önmagunkat. A hídon akkor megyünk majd át, amikor odaértünk.

Ambruzs Szabolcs

Jelenleg a harcművészeti foglalkozások, valamint a tanácsadó tevékenységeink is online térben történnek. www.testtudatkoz.hu