Alapállás – Test Tudat Központ Ambruzs Szabolcs Bejegyzése

Test Tudat Központ Ambruzs Szabolcs Blog

Alapállás

Melynek milyensége meghatározza működésünk hatékonyságát, az elmozdulási lehetőségünk irányát. Milyen attitűddel állunk környezetünkhöz?

Lehetünk nyitottak, befogadóak vagy zártak, elutasítóak, mint ahogyan rugalmasak vagy feszesek, melyek helyzettől és tevékenységtől függően változnak. Tartásra, kitartásra ugyanúgy szükségünk van, mint az elengedés képességére.

Mely alapállásunk az, mely legjobban meghatározza kapcsolódásainkat?

A harcművészetekben is az alapok határozza meg a felkészültségünk minőségét. Stabilitásunkat a fizikális, technikai és mentális alapok adják, melyek nélkül nem tudjuk energiánkat megjeleníteni, valamint az adott helyzetünknek megfelelően, hatékonyan közvetíteni.
E hármas egység nem elválasztható egymástól, egyenként önmagunkban is hozhatnak eredményt, de stabilitást nem.

Lehet jó a fizikumunk, mint ahogyan kifinomult, kombinatív technikai képességünk is, mentális felkészültség hiányában nem leszünk képesek helytállni. Ezek minősége, meghatározza munkánk minőségét is.

Teljesítményünk nem rekedhet meg az edzőterem falai között, mivel a valódi próbatételünk a hétköznapi harcaink. Az itt tapasztaltak hétköznapjainkba való transzformálása adja majd munkánk kiteljesedését, ezzel biztosítva fejlődésünk folytonosságát.

Ambruzs Szabolcs