KÉPzések II.rész

KÉPzések II.rész

képtelenség –képzés – képesség –képviselet –képvesztés

Képesség:

Képzés, képlet, képez, képfelvétel, képmás, képfeldolgozás, képződmény, képesítés, képtár, képcsarnok,

Az érzéseink és a gondolataink formát öntenek és képekbe helyezzük azt. Van képünk megannyi helyzetről – pozitív és negatív érzések tömkelegéről-, függetlenül annak ránk gyakorolt hatásától. El tudjuk képzelni mindazt, amivel valamilyen formában találkoztunk, vagy ebből kiindulva az ellenkezőjét.

Ezeket inkább már vágynak nevezném, amikor a hiányzó képünket helyettesítjük egy általunk látott vagy kreált külső képpel. Pontosan tudjuk, hogy a vágyott kép nem a miénk, mivel pont az adott szituációban való képtelenségünk keltette életre. Ha új helyzettel találkozunk, sokszor beleerőltetjük valamely előzőleg megélt képünkbe, ahol a legmeghatározóbbak mindig azonos képeket kapnak.

Számomra a képesség nem azt jelenti, hogy tudjuk mi fog történni. Mivel előrevetített képünk ugyancsak korlátozhat minket. Ez inkább egy belső bizonyosság helytállásunk tekintetében. Paradox módon, a meglévő képeink elengedésének szabadsága, mivel nem a kudarc elkerülése a cél, hanem azokon való felülemelkedésünk képessége. Ilyenkor alapjaiban változik meg a képtelenségünkhöz való viszonyunk.

Fő erőforrásunk a kudarcaink, vagyis fájdalmunk, gyengeségünk, veszteségeink, vagyis működésünk oka. Az ok az, ami működtet minket. Ehhez közelebb kerülve tisztábban látjuk majd annak okozatait, melyek szenvedésünk fenntartói.

Képviselet:

Arckép, fénykép, képkeret, példakép, jelkép, látkép, képsor, képernyő, térkép,

Képviseletünk akkor teljes, amikor már nem kapaszkodunk a képességünkbe. Egyfajta belső tapasztalat tiszta megnyilvánulása, ahol egyensúly teremtődött a képtelenség és képesség között. Ahol létrejön az ellentétük feloldása, mivel már egymást kiegészítő elemként segítik utunkat. Itt már a képtelenségünk is tisztán képviseltetik.

Amikor helyére kerültek a dolgaink, kendőzetlenül őszintén, lágyan, de határozottan jelenítjük meg önmagunkat. Képviseljük érzéseinket, gondolatainkat, nézőpontunkat függetlenül attól, hogy a környezetünkből milyen hatást vált ki. Vállaljuk magunkat hiányosságainkkal és erősségünkkel együtt, melynek módja, megmutatja lényegi működésünket.

Ambruzs Szabolcs

Folytatom a harmadik, egyben befejező résszel.
.

KÉPTELENSÉGBŐL A KÉPESSÉGÜNK FELÉ címmel, nyílt csoportos foglalkozást tartok, melyen interaktív előadás, valamit közös munkát tervezek.
Március 13.-án pénteken, 9-16 óráig várom az érdeklődőket a a Test-Tudat Központban. XII.ker. Bp. Győri út 1. A részvételi díj 30.000 Ft.

Jelentkezni -rövid bemutatkozóval- az ambruzs@testtudatconsulting.hu címen lehet.

Fotó: saját

(2016, Kína, Sencsen, Chan /zen/ Templom)