KÉPzések III.rész

KÉPzések III.rész

KÉPzések III.rész
(képtelenség –képzés – képesség –képviselet –képvesztés)

Képvesztés

Ahhoz, hogy újat tapasztalhassunk, szükségszerű meglévő képeink elengedése. Nem is gondoljuk, hogy mennyire fontos, hogy időről-időre elengedve ránk ragadt képződményeinket, újradefiniáljuk önmagunkat. Nem vagyunk azonosak az elért eredményeinkkel. Ezek elengedése a képvesztésünk, ami létrejön múltba való kapaszkodásunk hiányával, ezzel segítve jelenünk tiszta tapasztalását.

Hiába vagyunk eredményesek bizonyos területen, ebben való kapaszkodásunk helyben tart minket. Ez függetlenül attól, hogy a sikerben vagy a kudarcban történik meg, újabb nehézségekkel fog szembesíteni. Különbözően működünk, de nem vagyunk különbek. Ha mégis ezt érezzük, már szakadást hoztunk létre, ahol kapcsolódás hiányában megrekedünk.

Tévelygésünk sokszor apró, oda nem illő elemként kandikál ki – torzítva jelenünket-, melyek folyamatos figyelmen kívül hagyása, eljuttathat minket egy kudarc sorozatig, melyek nagyobb traumák, baleset vagy betegség formájában is megjelenhetnek.
Ezek mind lehetőséget adnak a megállásra, ilyenkor kizökkenhetünk megszokott működésünkből, és ráláthatunk ezek kialakulásának okára
.

A képvesztésünk lehetővé teszi, hogy kapcsolódva eredő energiáinkhoz a jelenben és folyamatos tanulásban maradjunk. Ami rendszeres munkát igényel tőlünk -mint a tisztálkodás-, ahol felfrissülhetünk a múlt szennyeződéseitől, függetlenül annak milyenségétől. Ilyenkor tapasztalataink -negatív, pozitív- nem elkülönülve, hanem együtt segítik utunkat.

Ezzel eljutottunk a kiindulópontig, mivel a képvesztés követően a képtelenségünkben való elidőzésünk kulcsfontosságú ahhoz, hogy az irányvételünk megfelelő legyen.
És elindulhatunk a képzésünk útján. Majd, tapasztalva a képessé vállásunkat, annak képviselete a feladatunk, miközben a személyes képvesztésünk történik, fenntartva energiáink körforgását.

Ambruzs Szabolcs

KÉPTELENSÉGBŐL A KÉPESSÉG FELÉ címmel előadást és közös munkát tartok a Test-Tudat Központban, Bp. Győri út 1.

Az egész napos esemény március 13.-án pénteken, 9-16 óráig tart. A részvételi díj: 30.000 Ft Jelentkezni rövid bemutatkozóval lehet: ambruzs@testtudatconsulting.hu